UPISI Rezultati upisa za 2023./2024. OBJAVLJENI su na našoj web stranici.

Realizirano stručno usavršavanje odgojiteljica i članica stručne službe na temu "Darovita djeca: Mit, izazov, zabluda"

Proteklog tjedna, 13. i 14. listopada, u našoj Ustanovi realizirano je stručno usavršavanje odgojiteljica i članica stručno-razvojne službe na temu „Darovita djeca: Mit, izazov, zabluda“.

Ova edukacija je početak niza edukacija koje će se u tekućoj pedagoškoj godini realizirati u sklopu našeg programa jačanja općih znanja, vještina i kompetencija djelatnika i korisnika Ustanove.

Naše polaznice su imale priliku čuti i upoznati se s osobinama darovite djece u ranoj i predškolskoj dobi, oblicima odgojno-obrazovne podrške darovitoj djeci u ranome i predškolskome odgoju i obrazovanju, čuti koje su to predrasude i mitovi o darovitoj djeci te procijeniti kako vrednovati i izvješćivati o napretku i razvoju darovitog djeteta u ranome i predškolskome odgoju i obrazovanju i dr.

Predavač je bila gospođa Vera Šušić, a koja je stručni suradnik psiholog, izvrsni savjetnik u OŠ Bartula Kašića u Zadru. Dobitnica je društvenog priznanja „Marulić Fiat Psychologia“ za osobito vrijedan doprinos razvitku i promicanju hrvatske primijenjene psihologije. Dugi niz godina radi na identifikaciji darovitih učenika i osmišljavanju različitih oblika odgojno-obrazovne podrške darovitim učenicima. Kao voditeljica EU projekta „ZadarZaDar“ – Doživljajna pedagogija u prirodoslovnim predmetima za razvoj darovitih učenika, radila je na razvijanju alata za ranu identifikaciju darovitih učenika (Skale za procjenu osobina darovitih učenika), sudjelovala je u izradi individualiziranih kurikuluma za darovite učenike, te u izradi priručnika s radionicama za razvijanje socijalnih i emocionalnih vještina darovitih učenika.

Skip to content