UPISI Rezultati upisa za 2023./2024. OBJAVLJENI su na našoj web stranici.

Program “Mreža ZaDar”

Odlukom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku od 03. siječnja 2019. godine projektni prijedlog Grada Zadra pod nazivom Mreža ZaDar – mreža inovativnih vrtića po mjeri djece i roditelja odobren je u okviru otvorenog poziva “Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja” za financiranje bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda (EFS).

 

Dječji vrtić „Sunce“ jedan je od ukupno sedam partnerskih vrtića s područja grada Zadra koji sudjeluje u ovom projektu.

 

Projekt Mreža ZaDar – mreža inovativnih vrtića po mjeri djece i roditelja pripremljen je na temelju prethodno provedenih anketa kojima su roditelji  iskazali potrebu za promjenom radnog vremena dječjih vrtića na području Zadra.

 

Sudjelovanjem u ovom projektu, DV „Sunce“ od 01. travnja 2019. godine proširuje usluge korisnicima organiziranjem smjenskog i produljenog rada u odgojno-obrazovnim skupinama od 06:30 do 22:00 sata. Dijete koje koristi potrebe smjenskog ili produljenog rada vrtića, sukladno Državnim pedagoškim standardom, ne smije boraviti u vrtiću duže od 10 sati dnevno.

 

Prilikom upisa u vrtić anketiramo roditelje za potrebe smjenskog rada vrtića i u skladu s tim potrebama i organizacijsko-materijalnim mogućnostima Ustanove planiramo rad za sljedeću pedagošku godinu.

 

S ciljem unaprjeđenja usluga, kroz projekt su organizirane brojne edukacije za sve partnerske vrtiće na području grada Zadra. Naši stručni djelatnici prisustvovali su na sljedećim edukacijama: Edukacija za provođenje Programa ranog učenja engleskog jezika, Art terapija s djecom predškolske dobi, Implementacija učinkovitih terapijskih strategija u odgojno–obrazovnom procesu za razvoj inkluzivnog okruženja, Elementi Orff Schulwerka u Orff muzičkoj edukaciji i muzikoterapiji, Edukacija za provođenje Senzornog programa, Kineziološke aktivnosti u radu s djecom predškolske dobi, Nutricionizam i dijetoterapija u predškolskoj dobi.

 

U sklopu realizacije projekta Mreža ZaDar – Mreža inovativnih vrtića po mjeri djece i roditelja vrtiću je isporučena didaktička oprema kojom je dodatno obogaćen odgojno-obrazovni rad.

 

Više informacija možete naći na linku : https://www.mrezazadar.hr/

Skip to content