UPISI Rezultati upisa za 2023./2024. OBJAVLJENI su na našoj web stranici.

Prva mobilnost odgojiteljica Dječjeg vrtića "Sunce"

Prva mobilnost je već iza nas. Naše odgojiteljice Sandra Reljić, Roberta Matković, Lidija Bobić i Dalia Modrić su se prošlog tjedna vratile iz Seville, gdje su boravile pet dana. S nestrpljenjem očekujemo Odgojiteljsko vijeće kako bi detaljno ćuli sve detalje o bogatom programu mobilnosti,  tečajevima i job shadowingu.”
 
Na istu temu osvrnule su se i same odgojiteljice koje su sudjelovale u mobilnosti. “Sudjelovale smo u job shadowingu u kojem smo posjetile četiri vrtića u različitim dijelovima grada.  Imale smo priliku promatrati njihovu odgojno-obrazovnu  praksu. Vidjele smo dnevnu rutinu – prihvat djece, doručak, aktivnosti djece u sobi dnevnog boravka te aktivnosti djece na otvorenom. Promatrale smo rad s jako malom djecom, od 4 mjeseca starosti pa do 3 godine te uvidjele da su i tako mala djeca jako dobro zbrinuta, vesela i zadovoljna. Komunikacija s djecom je na visokoj razini, uz puno verbalnih poticaja, pjevanja i zagrljaja. S navršene tri godine djeca počinju pohađati školu…ispričale su nam Lidija Bobić i Dalia Modrić. Za razliku od njih Sandra Reljić i Roberta Matković su sudjelovale na tečaju iz STEM / IKT digitalnog područja. “Ovom edukacijom dotaknuli smo dio ogromnog  STEM/IKT digitalnog područja  te smo dobili ideje kako kod djece potaknuti vještine rješavanja problemskih zadataka uz pomoć raznih pomagala od kojih je najzanimljiviji bio robot BEEBOT čije su mogućnosti bezgranične, kodiranje uz pomoć aplikacije, strip, uporaba leggo kocki za razvoj matematičkih vještina te još niz zanimljivih i drugačijih ideja od onih uobičajenih koji se rade u odgojno-obrazovnim ustanovama. Mislim da je ova edukacija za nas od velikog značaja, jer nam je otkrila neke nove kreativne i inovativne načine rada s djecom. Stečena iskustva želimo implementirati u svoj svakodnevni odgojno-obrazovni rad čime želimo i našim korisnicima ponuditi nešto novo.
 
Na ovoj mobilnosti nismo stekle samo nova iskustva nego i nova poznanstva. Imale smo priliku svakodnevno jačati svoje komunikacijske vještine engleskog jezika te naučiti ponešto i španjolskog. S nama su u Sevilli boravile i odgojiteljice iz Finske koje su iskazale veliki interes za posjetom naše Ustanove, istaknule su Sandra i Roberta.
Skip to content