UPISI Rezultati upisa za 2023./2024. OBJAVLJENI su na našoj web stranici.

Život kroz staklo: djeca izvodila pokuse u dvorištu MAS-a

I ove godine Dječji vrtić „Sunce” sudionik je 19. Festivala znanosti u organizaciji Sveučilišta u Zadru, čija je tema “Život”.

 

S obzirom na to da je 2022. godina proglašena Međunarodnom godinom stakla, u “Suncu” su odlučili djeci kao izražajni medij za stvaralaštvo ponuditi staklo kroz radionicu u Muzeju antičkog stakla.

 

– Za staklo su djeca već prethodno iskazivala interes stoga smo ih odlučili slijediti. Naziv našeg projekta, u sklopu kojeg su se održale radionice iz područja likovnosti i znanosti jest „Život kroz staklo”. Kroz sami projekt djeca su već imala priliku doživjeti moć stakla u suradnji s Muzejom antičkog stakla u Zadru, sudjelujući na izložbama, radionicama kao i demonstraciji procesa nastanka predmeta od stakla. Upravo je proces „puhanja stakla” bio veliki poticaj za daljnje produbljivanje spoznaja o staklu. Ovaj dan je bio od iznimne važnosti, što zbog samog Festivala znanosti 2022. tako i zbog rođendana samog Muzeja antičkog stakla, poručuju iz Dječjeg vrtića “Sunce”.

 

Osim likovnog stvaralaštva djeca su uz pomoć ponuđenih poticaja imala priliku istraživati svojstva stakla provodeći pokuse sa staklom. Na taj je način Dječji vrtić “Sunce” pomoću stakla povezao znanost i umjetnost. Sama radionica se održala u dvorištu muzeja, a prisustvovali su joj izv.prof.dr.sc. Rozana Petani, asistentice Marijana Miočić i Sandra Janković te studenti Odjela za pedagogiju kao i studenti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

 


Originalni članak pročitajte na: https://www.057info.hr/vijesti/2022-05-07/zivot-kroz-staklo-djeca-izvodila-pokuse-u-dvoristu-mas-a

Skip to content