UPISI Rezultati upisa za 2023./2024. OBJAVLJENI su na našoj web stranici.

Vrtićko povezivanje djece i odgajateljica iz Rijeke i Zadra

U veljači 2023. godine započeo je projekt povezivanja djece i odgajateljica iz Dječjeg vrtića „Sušak“, Podcentra predškolskog odgoja „Pčelice“ iz Rijeke  i Dječjeg vrtića „Sunce“ iz Zadra.
U njemu sudjeluju tri odgojno – obrazovne skupine: Rožice, Lumbrelice iz Rijeke i Loptice iz Zadra. Cilj projekta je stvaranje prijateljskih veza među sudionicima i upoznavanje djece s kulturnom baštinom gradova Rijeke i Zadra.
Povremenim virtualnim susretima uživo djeci ćemo omogućiti neposredne susrete, međusobnu komunikaciju i ugodno druženje. Različitim integriranim sadržajima djeca će aktivno konstruirati znanja o bogatstvu, raznolikosti i ljepoti svoje zemlje (dokumentarni filmovi, fotografije, časopisi, turistički letci, karta Republike Hrvatske…). Kreativnim i istraživačkim aktivnostima djeci će biti omogućeno stjecanje spoznaja o važnim građevinama i kulturnim spomenicima u gradovima Rijeci i Zadru. Literarnim i glazbenim djelima te kroz aktivno slušanje govora svojih prijatelja djeca će se također upoznati s autentičnim govorno – jezičnim obilježjima riječkog i zadarskog kraja.
Sigurni smo da će projekt povezivanja ova dva vrtića kod djece i odraslih osnažiti svijest o sebi samima, promišljanje i uvažavanje drugih te doprinositi razvijanju otvorene kulture vrtića i grupne povezanosti.
 
Skip to content