UPISI Rezultati upisa za 2023./2024. OBJAVLJENI su na našoj web stranici.

Suradnja Dječjeg vrtića "Sunce" i OŠ Šime Budinića

Uz slikovnicu  „Sveti Krševan, Sveta Stošija i Sveti Zoilo – zaštitnici grada Zadra” i edukativno –  kreativnu igru Lego kockicama obilježen je Dan grada Zadra i blagdan svetog Krševana
 
Naime, u četvrtak 24. studenoga 2022. godine,  učenici 3. d OŠ Šime Budinića raširenih su ruku i s osmijehom na licu dočekali gđu Martinu Rados, odgojiteljicu  Dječjeg vrtića “Sunce” i gđu Mirjanu Miočić, ravnateljicu Dječjeg vrtića “Sunce”.
Kako i ne bi kad je u njihovom razredu  jedna od  spisateljica slikovnice, Mirjana Miočić pričala kako je nastala ova posebna slikovnica. Svetog Krševana, svetu Stošiju, svetog Zoila, ulice i trgove tri tisućljetnog grada oživjela je autorica čitajući slikovnicu.  S velikim zanimanjem i znatiželjom slušali su učenici o davno minulim vremenima i zaštitnicima svoga grada. A onda su, inspirirani, uz stručno vodstvo odgojiteljice Martine Rados, majke naše učenice Nore Rados i asistenciju pripravnice Vesne Boban, pristupili edukativno – kreativnoj radionici. E to je tek bio „šlag na torti“! U igri s najpopularnijim igračkama na svijetu, Lego kockicama, gradile su se i stvarale znamenitosti „najlipšega grada na svitu“. 
Svima se svidjela uspješna suradnja Dječjeg vrtića “Sunce”,  P. O. Jazine i OŠ Šime Budinića i upravo zbog toga smo se dogovorili kako ćemo se družiti još i više. Naše gošće već su sljedeći tjedan ponovo u našoj školi s još jednom edukativno – kreativnom radionicom, a i mi smo pozvani pričati priče malenima u Dječjem vrtiću  “Sunce”. 
Slobodno se izražavajući i eksperimentirajući uz osiguran potreban materijal, vrijeme i prostor još jednom smo zaključili da igrom učenici najuspješnije otkrivaju sebe ali i svijet oko sebe.
Nakon radionice radovi će biti postav predivne izložbe u holu škole, dječjih radova posvećenih gradu Zadru.
Skip to content