UPISI Rezultati upisa za 2023./2024. OBJAVLJENI su na našoj web stranici.

DV Sunce ostvario suradnju s Knjižničnom postajom Kožino

Poticanje i razvijanje čitateljske kulture započinje već u najranijoj dobi djeteta te traje tijekom odrastanja. Slušanjem priče dijete se uživljava u razne likove, uči o sebi, gradi vlastite stavove, razvija moć vizualizacije te proživljava raznolike emocije.

 

Kolika je snaga knjige i moć čitanja znaju odgojiteljice Dječjeg vrtića “Sunce”, područnog objekta Kožino. Upravo zbog toga, njihovoj sreći nije bilo kraja kada se u područnoj školi nedavno otvorila Knjižnična postaja Kožino, mala knjižnica u sklopu Gradske knjižnice Zadar. Od tada su djeca Dječjeg vrtića “Sunce” česti gosti, s obzirom da se knjižnica nalazi u neposrednoj blizini područnog objekta.

 

Vrijedne odgojiteljice nisu dugo oklijevale, već su vrlo brzo ostvarile suradnju s lokalnom zajednicom u sklopu projekta “U mreži zanimanja naših majki”. Veliki angažman je uložila i knjižničarka koja je intonacijom glasa i ritmom čitanja stvorila ugodnu atmosferu, u kojoj su djeca bila visoko motivirana za slušanjem priče “Moja mama”, autora Veseljka Stojana. A kako i ne bi kad su tema njihova dolaska bile upravo njihove majke.

 

– Ovom suradnjom jačamo suradnju s lokalno zajednicom, budimo kod djece ljubav prema knjizi i čitanju. Uvodimo ih u svijet mašte i umjetnosti, bogatimo vokabular, razvijamo empatiju te utječemo na fizički i kognitivni razvoj, napomenule su odgojiteljice Ivana Zubak, Ivana Samirić i Ivana Šegarić.

 

– Sretni smo što smo dio ove neprocjenjive suradnje te smo zahvalni UO za odgoj i školstvo, UO za kulturu i šport te MO Kožino što su nam omogućili ovu blagodat u neposrednoj blizini našeg vrtića, dodala je ravnateljica Dječjeg vrtića “Sunce”, Mirjana Miočić.

 

Originalni članak pročitajte na: https://www.057info.hr/vijesti/2022-04-02/dv-sunce-ostvario-suradnju-s-knjiznicnom-postajom-kozino

Skip to content