UPISI Rezultati upisa za 2023./2024. OBJAVLJENI su na našoj web stranici.

Dječji vrtić "Sunce", P.O. Jazine u NP Paklenica

Proteklog tjedna djeca iz Dječjeg vrtića “Sunce”, područnog objekta Jazine zajedno sa svojim roditeljima i odgojiteljicama posjetili su NP Paklenica. Povod ovom izletu bio je rođendan NP Paklenica. Tri puna autobusa djece i roditelja predvođeni svojim  odgojiteljicama zaputili su se prema Nacionalnom parku.
Izlet je bio potaknut od prof. biologije Biljane Agić, koja je zaposlenica NP Paklenica. Zajedno sa dr. Gordanom Lukačem, višim stručnim savjetnikom i biologom, stručnjakom za ptice dočekala je korisnike Ustanove “Sunce”.
Nakon kratkog upoznavanja, krenuli su  Poučnom stazom  Pjeskaricom uz potok Velika Paklenica.
Odmah na početku staze djeca, roditelji i odgojitelji su se upoznali s  pravilima parka, što se smije, a što ne smije raditi u parku. Saznali su od kakvih je stijena napravljen Velebit, a u učionici na otvorenom, dr. Lukač ih je upoznao s pticama i drugim životinjama koje obitavaju u Parku.
Na zadnjem odmorištu svi sudionici su bili potaknuti  prikupiti materijale iz prirode te napraviti neku svoju instalaciju od prirodnina ( LAND ART). Jedna grupa je napravila ptičje gnijezdo, jedna jesenski aranžman, a jedna ježevu kućicu.
Na svakom odmorištu doznalo se  nešto novo. Staza je doista opravdala svoje ime.
Na samom kraju djeca su “brusila” finu i  krupnu motoriku u dvorani sa stjenom za penjanje.
Izlet je ispunio sva naša očekivanja. Povratak djece prirodi svakako je poželjan u odgojno- obrazovnom radu. Bilo  je to pravo edukativno i društveno-zabavno osvježenje.
 
Skip to content