UPISI Rezultati upisa za 2023./2024. OBJAVLJENI su na našoj web stranici.

Dječji vrtić "Sunce" obilježio blagdan Gospe Loretske

Obilježavanju blagdana Gospe Loretske u Arbanasima doprinijeli su i najmlađi.

 

Djeca iz Dječjeg vrtića “Sunce”, područnog objekta Vladimir Nazor već nekoliko tjedana vrijedno su se pripremala za ovaj događaj. Pripremu haljina, vijenaca, košara i svega ostalog potrebnog za obilježavanje svečanosti djeca su ostvarila na poticaj i uz pomoć svojih odgojiteljica: Maje, Jelene O., Nele, Jelene L. i Katarine.

 

– Njegujući tradiciju, razvijamo osjećaj pripadnosti, izgrađujemo vlastiti identitet. Djeca žele usvojiti tradiciju, vidjeti je, opipati i čuti, a naša uloga je da im to i omogućimo, istaknule su odgojiteljice.

 

U suradnji sa župnim uredom djeca područnog objekta Vladimir Nazor u dječjoj procesiji sudjeluju već dugi niz godina. Nositi kip Gospe Loretske iznimna je čast. Sudjelujući svake godine u ovoj tradicijskoj svečanosti odgojiteljice su poticale sva područja djetetova razvoja, motivirale ih za spoznajom svijeta koji ih okružuje te obogaćivala njihova iskustva.

 

– Blagdan Gospe Loretske je od iznimnog značaja za našu djecu jer sva naša baština pripast će upravo njima, stoga je bitno da ona spoznaju njenu vrijednost. Ovu tradiciju ćemo svakako nastaviti njegovati i nadolazećih godina, dodala je ravnateljica DV “Sunce”, Mirjana Miočić.

Skip to content