NOVOSTI

KARNEVALIĆ 2014

S obale kneza Branimira krenuo je još jedan dječji karnevalić u organizaciji Radija 057. Vesela povorka krenula je u deset ujutro u defile gadom preko mosta pa do Narodnog trga gdje je bilo prvo predstavljanje grupa.

Povorku su predvodila djeca iz vrtića Latica, a slijedili su ih Egipćani iz Zemuničkog vrtića Zvjezdice. Uslijedile su potom pčelice iz kukljiške Manulice, vitezovi i princeze iz dječjeg vrtića Školjkica. Pozdrav iz Japana uputili su nam samuraji i gejše iz dječjeg vrtića Pinokio. Došli su nam hrvatski navijači iz dječjeg vrtića More. Iz Cicibana miševi i mačke naglavačke. Sportaši iz Jazina uzvikivali su „U zdravom tijelu zdrav duh“. Doplivale su i srdelice iz vrtića Maslačak (Sunce) i mačke duginih boja iz vrtića Duga. Crno-bijelo veselje predstavili su smiljevačke zebre (Smiljevac). Šarenilo gradom prenijeli su i mališani iz talijanskog vrtića Pinocchio, a bilo je tu i veselih notica iz vrtića Maslačak. Voće i povrće svih vrsta pristiglo nam je iz dječjeg vrtića Ribica, a bilo je i povrataka u vrijeme dinosaura, zahvaljujući dječjem vrtiću Val. Kolonu su zaključili rockeri iz vrtića Šuškalica.

Uz zabavni program, pjesmu i ples pored crkve sv. Donata, pod budnim okom animatorskog društva, mališane su, kao i svake godine, dočekale krafne, sokovi te slatki paketi!